Cropped landscape
Krónika
Egy magyar vállalkozót is megölhetett a szerb maffia bérgyilkosa
2019-01-1113:35
A jelenleg szökésben lévő vajdasági bérgyilkos, Dér Csaba végezhetett ki tavaly szeptemberben Újpalotán egy magyar vállalkozót. A férfit azért is keresik, mert múlt szombaton a nyílt utcán fejbe lőtt Belgrádban egy férfit, Nebojša Markovićot, aki épp egy gyerekkocsit próbált betenni az autójába. Dér ellen a magyar bíróság még november 15-én adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot - írja a PestiSrácok.hu.
A január eleji belgrádi gyilkosságot egy biztonsági kamera rögzítette és ez alapján azonosították az elkövetőt, Dér Csabát. Az áldozat Aleksandar Šaracnak, egy hírhedt Pink Panther nevű bűnbanda tagjának a sógora volt. A vajdasági elkövető a bérgyilkosságért 10 ezer eurót kaphatott. A felvételen jól látszik, hogy amíg Marković az autó csomagtartójából kivett babakocsit szereli össze, megállt a közelében egy fehér személygépkocsi. Az autóból a fehér kabátban levő Dér szállt ki, akinek egyik kezében egy táska volt. Amikor odaért Markovićhoz, rámosolygott, majd a táskából elővett egy pisztolyt, és az utca közepén többször fejbe és mellkason lőtte az áldozatot, aki azonnal életét vesztette, a tettes pedig visszaült az autó anyósülésére és elhagyta a helyszínt.

A PestiSrácok információi megegyeznek a Blikk csütörtöki értesüléseivel, miszerint 
Dérnek köze lehet egy tavaly szeptemberi újpalotai leszámoláshoz is. A Pólus Center mögött megölt, ingatlanközvetítésekkel foglalkozó vállalkozó, V. László és gyilkosa tavaly szeptember 19-én késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához, majd amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette a már késsel megszúrt V. Lászlót és közvetlen közelről fejbe lőtte. 
A vállalkozó testét a patakmederbe lökte a tettes. Az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, de ezeket nem vitte el a gyilkos. A legvalószínűbb feltételezés, hogy egy korábbi drogvita húzódott a leszámolás hátterében. A hatóság pár hónapja hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos utáni hajszát: a police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csabát tavaly szeptember 27-én kezdte körözni a rendőrség, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kibocsátott Dér ellen a 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt. 
 
A férfi egyébként ült már gyilkosság miatt börtönben: 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg Branislav Jelačić bűnözőt. A gyilkosságot az újvidéki kábítószer piacon történt vita előzte meg. Dér 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg áldozatát. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt. A bíróságon Dér azzal védekezett, hogy Jelačić megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, és még elkezdte őt fenyegetni. Dér mivel féltette a saját biztonságát, úgy döntött, hogy megöli. Dért 2009-ben a Jelačić ellen elkövetett gyilkosságért 15 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de kedvezménnyel 2017-ben szabadult, de sokáig nem volt szabadlábon, mert még abban az évben emberölés előkészületének gyanújával vették őrizetbe a szarajevói rendőrök

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ