Cover
Belföld
Simicskó István: Fontos, hogy a magyar fiatalok kötődjenek a hazájukhoz
2019-01-0908:27
A nyugati világunkban az eszmék elhalásának időszakát élhetjük meg - ezt mondta Simicskó István az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A hazafias és honvédelmi neveléssel megbízott kormánybiztos úgy fogalmazott: elvek, eszmék tűnnek el, válnak értéktelenné, ezért is fontos, hogy azt az érzést alakítsuk ki minden fiatal magyar emberben, hogy kötődjön a hazájához.
Simicskó István kiemelte: A hazaszeretetből lehet kiépíteni a gyermekeinkben a haza védelmének a fontosságát. A kormánybiztos lát lehetőséget abban, hogy a közismereti tantárgyakon keresztül is erősítsék a fiatalokban a hazaszeretet. Mint mondta: számos országban  jellemző, hogy különböző értékeket helyeznek bele a tantárgyakba, ezeket történelmi példákkal illusztrálják, ez pedig egy jó megoldás.

Hozzátette: Magyarországon a rendszerváltás óta nincsen stratégia a hazafias nevelésre vonatkozóan, ezért is fontos ennek a kialakítása. Ennek érdekében létrehozott egy szakértői munkacsoportot, akikkel közösen állítanak össze egy stratégiát.

Simicskó István elmondta: megkezdték a Honvédelmi Sportszövetség kiépítését. Mint mondta: az a terv, hogy minden járásban Honvédelmi Sportközpontot hozzanak létre, ahol elsősorban a sportlövészet kap lehetőséget, de különböző küzdősportokat és technikai sportokat is űzhetnek itt a fiatalok.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ