Cropped landscape
Tudomány
A tudomány talált egy új lehetőséget a rák elpusztítására
2019-01-0708:27
Korszakalkotó felfedezések születtek a rákkutatás téren a tavalyi évben. Az immunterápia segítségével fel lehet számolni a daganatot. Dr. Tímár József rákkutató az ECHO TV Jó reggelt című műsorának hétfői adásában azt mondta, a tudomány talált egy új lehetőséget a rák elpusztítására, hiszen gyakorlatilag egy új kezelési módszer került át a mindennapi gyakorlatba. 
Dr. Tímár József közlése szerint minden beteg számára elérhetővé váltak a lehetőségek. A Semmelweis Egyetem tanára kiemelte, a sebészeti beavatkozáshoz, a sugárterápiához és a kemoterápiához képest nagy ugrás, hogy most az immunrendszert is fel lehet használni a daganat elpusztításához. 

A részletekről szólva elmondta, kiderült, hogy sok betegben működik a daganatok elleni immunválasz, csak nem hatékony, mert a rákos sejtek megakadályozzák az ellenük való küzdelmet. 
Azt a fehérjét, amivel kikapcsolják az immunválaszt, azt a tudomány egy intelligens antitest terápiával hatástalanítani tudja. Ez csak azokban az esetekben működik, ahol van immunválasz a daganatsejt ellen és ez körülbelül a betegek egyharmadában áll fenn 
– tette hozzá. 

Dr. Tímár József felhívta a figyelmet, a prevenció fontosságára, ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a betegség felfedezése sokszor már a későbbi stádiumban, vagy az áttéti formában történik meg. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ