Cropped landscape
Gazdaság
Nagyobb versenyt szeretne az MNB a lakásbiztosítások piacán
2019-01-0407:27
Fogyasztóbarát lakásbiztosítások bevezetéséről dönthet a Magyar Nemzeti Bank a közeljövőben. Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az ECHO TV Jó reggelt című műsorának pénteki adásában elmondta, a lakásbiztosítások piacán nem elég nagy a verseny .
A Magyar Nemzeti Bank 2016-17-ben egy víziót vázolt fel a biztosítási piac növekedése érdekében, ami az ügyfelek és a piaci szereplők számára is egy kedvező jövőkép lehet. Binder István közlése szerint a megfogalmazott célok egy része nem teljesült, például az, hogy minél több biztosító küzdjön az ügyfelek kegyeiért.
Az öt vezető biztosító még mindig a piac 70 százalékát jelenti a lakásbiztosításoknál, ha viszont nincs verseny, akkor felmerülhet az a kérdés, hogy több piaci szereplő esetén nem lehetne-e olcsóbban kínálni a biztosításokat, vagy ugyanilyen lakásbiztosítási díjért jobb szolgáltatást nyújtani
– jelentette ki .

Binder István kiemelte, az a cél, hogy legyen egy biztonságos és növekedő piac, ahol az ügyfelek is elégedettek s nem csak a biztosítóknak van belőle haszna. Hozzátette: most azt látni, hogy nagyon magas költséggel dolgoznak a biztosítók, viszont a kárkifizetésekre – a befolyt díjakhoz képest – viszonylag keveset fizetnek.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ