Cover
Gazdaság
Számos betegség után adókedvezmény jár
2019-01-0408:11
Ha munka mellett valamilyen betegségben szenved valaki, akkor a minimálbér öt százalékának megfelelő adókedvezménnyel támogatja az állam. Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában Honyek Péter adószakértő elmondta: több mint kétszáz betegség esetében lehet igénybe venni a támogatást, a munkavállaló ebben az esetben havonta 7450 forint adókedvezményben részesül.
Honyek Péter a kedvezmény kapcsán kiemelte: nem új keletű dolog, 1996 óta benne van a személyi jövedelemadó törvényben, gyakorlatilag azóta is változatlanok a feltételek,  csak 2010-ben volt egy kisebb változás benne.

Hozzátette: számos betegség esetén igénybe vehető a kedvezmény, többek között a laktóz intolerancia, liszt érzékenység, szívbetegségek vagy daganatos megbetegedések esetében is.

A szakértő elmondta: a kedvezmény igénybevételéhez szükség van a háziorvos vagy szakorvos által kiállított igazolásra arról, hogy a listán szereplő valamely betegségben szenved az illető. Emellett a kedvezménnyel visszamenőlegesen is lehet élni, abban az esetben, ha valaki az orvosi igazolást visszamenőlegesen megkapja.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ