Cropped landscape
Belföld
Csizmadia László: Tavasszal megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás
2019-01-0308:25
Még idén tavasszal, az EP-választások előtt megalakul az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás - jelentette ki Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A Civil Összefogás Fórum alapítója elmondta: a testület a civil társadalom erejét hivatott megmutatni. Céljuk nyomást gyakorolni az EP-re azokban az ügyekben, amelyek az európai és magyar közjót érintik. Az elmúlt öt évben ugyanis a polgári kezdeményesek java Jean-Claude Juncker fiókjában végezte. 
Üzent Judith Sargentininek a Civil Összefogás Fórum (CÖF). A szervezet nyílt leveléhez pár nap alatt 7100-an csatlakoztak és több mint 60 egyesület, alapítvány is kifejezte egyetértését. 
Csizmadia László ennek kapcsán elmondta: jó lenne, ha az újévvel egy új Európai Unió (EU), benne az Európai Bizottsággal (EB) és az Európai Parlamenttel (EP) tudomásul venné a népfelség elvét.

Aggasztónak nevezte a magyarországi helyzetet, hiszen több képviselő elfelejtette, hogy a választók küldték a parlamentbe. Mindemellett áthágjak a demokratikus formákat – utalt Csizmadia László a tavaly decemberi botrányos parlamenti szavazásra és az MTVA-székházban történtekre.

Judith Sargentininek azért kellene felemelnie a szavát, hogy ilyen dolgok ne fordulhassanak elő Magyarországon – mutatott rá az elnök

Tóth Kriszta kérdésére kifejtette: a Békemenet nem egy könnyű hadtest, hanem egy nehéz tüzérség. Nem lehet elővenni minden apró történésnél, még akkor sem, ha a politikai kultúrát mélybe taposó tüntetésekről van szó. Már most is napi szinten 50-60 levelet kapnak, amennyiben ez a szám a két-háromszorosára nő, akkor az már jelzi, hogy nagy baj van.

Csizmadia László jelezte: figyelik az eseményeket, hogy továbbra is fenntartható-e a közrend nyugalma, illetve, hogy készülnek-e az állami intézmények elleni atrocitások, és ha úgy ítélik meg, akkor lesz Békemenet.

Leszögezte: a Békemenet célja, hogy békét sugározzon. Nem valami ellen, hanem valami mellett szoktak sétálni – jelentette ki. 

Nem félnek a provokátoroktól, az ilyen embereket kiválasztja magából a tömeg - tett hozzá. 

2019 tavaszán, még az EP-választások előtt megalakítják az Európai Civil Együttműködési Tanácskozást, amely a civil társadalom erejét fogja megmutatni - fejtette ki. A testület célja, hogy képviselje az európai és a magyarországi közjót. 

 Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ