Cropped landscape
Gazdaság
Lentner Csaba: Az egész magyar társadalom jól jár
2019-01-0207:15
A 2019. január 1-jétől hatályos adópolitikai és egyéb fiskális rendezések következtében az egész magyar társadalom jól jár, hiszen a magyar gazdaságpolitika az idén is jelentős béremelést generál, emelkedik a minimálbér, illetve a garantált bérminimum – hívta fel rá a figyelmet Lentner Csaba az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának szerdai adásában. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közgazdász professzora kiemelte, most bruttó 149 ezer forintra nőtt a minimálbér, ez az összeg 2020-ra bruttó 170-180 ezer forintra is emelkedhet. 
A közgazdász rámutatott, a minimálbér- és a garantált bérminimumemelés következtében a bérminimumtól és a garantált bérektől eltérő jövedelmek is láncreakciószerűn növekedni fognak. 

Lentner Csaba közlése szerint a kormány érzékelteti azt, hogy a gazdasági növekedés jótékony hatásai eljutnak a vállalatokhoz és a családokhoz. 
Az a jó gazdaságpolitika, amely nemcsak az ország makrogazdasági viszonyait tünteti fel kedvezőbb színben, hanem ha a munkaerőpiac, a vállalkozások, a családok is érzékelik a gazdasági növekedés jótékony hatásait. A magyar gazdaságpolitika 2010 óta ilyen gazdaságpolitika, vagyis emelkednek a bérek, a jövedelmek és folyamatosan csökkennek az adók
– tette hozzá. 

Lentner Csaba szerint a polgári kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy a munkavállalók jobb helyzetbe kerüljenek. Emlékeztetett arra, hogy a MSZP-SDSZ-kormányok 8 éve alatt mindössze 20 ezer forinttal nőtt a minimálbér, de 2010 óta a minimálbéremelés folyamatos és 2020-ra ez az összeg elérheti a 170-180 ezer forintot is. A kormány célja, hogy a nyugat-európai bérekhez történő felzárkózás folyamatos legyen. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ