Cover
Gazdaság
A konvektorcsere-pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti
2019-01-0208:05
Az Otthon melege program konvektorcsere alprogramjának lényege, hogy a több mint 3 millió darab korszerűtlen és még mindig használatban lévő gázüzemű konvektor egy jelentős részét le lehessen cserélni – hívta fel rá a figyelmet Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának szerdai adásában.
A pályázat keretében egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat konvektorcserére. Weingartner Balázs szerint olyan komplex fűtési korszerűsítés a cél, amely alapvetően megújítja az adott háznak, vagy háztartásnak a fűtési rendszerét.

A tervek szerint február végére elkészül az pályázati útmutató, amely tartalmazza majd a részletes szabályokat. A pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, a 750 ezer forint pedig a felső plafonja a kivitelezési összegeknek.
Egy konvektor cseréjére legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető 
– közölte Weingartner Balázs, aki szerint ez is mutatja, hogy a tárca magas szintű kivitelezői munkákkal kalkulál. Hozzátette: az a cél, hogy több évtizedre megoldódjanak a problémák.

Az államtitkár közlése szerint a legkorszerűbb, A+-os energiabesorolású konvektorokat kell beszerezni

Az Otthon melege program a két fő célkitűzését, hogy a rezsiköltségeket megtakarítsuk, valamint a károsanyagkibocsátás csökkentését mindenképpen szem előtt kell tartani 
– mondta el Weingartner Balázs.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ