Cover
Belföld
Sajtóklub 2.0: Ilyen a vágyvezérelt közvéleménykutatás
2018-12-2706:05
A Népszava megbízásából a Publicus Intézet készített egy felmérést a "rabszolgatörvényről", amely szerint a magyar munkavállalók döntő többsége elutasítja a törvényt és egyetért az utcai megmozdulásokkal. Többek között erről is elmondta a véleményét a Sajtóklub 2.0 csapata: azaz Falusi Vajk, Oláh Gellért és Dezse Balázs.
Dezse Balázs, a PestiSrácok újságírója nem érti, hogy akkor ezeket a munkásokat miért nem látni az utcákon, hiszen a kétezer emberből háromezer körülbelül csak dobálózni ment.

Falusi Vajk rámutatott: az MSZP-közeli Népszava megbízásából az MSZP-közeli Publicus megmérte, hogy mit gondolnak az emberek. Erről a cégről tudni kell, hogy ők a "tudományos szocializmus talapzatán állnak", emlékezetes, hogy 2017-ben minden hónapban megmérték, hogy a Fidesz toronymagasan vezet, majd tavasszal minden hónapban lejjebb vitték a számokat, hogy ezzel bizonyítsák, hogy a Fidesz óriásit vesztett a támogatottságából. Szóval a Publicus felméréseit kezeljük kellő fenntartással - hangsúlyozta.

Oláh Gellért szerint ez egy vágyvezérelt közvéleménykutatás, ez az intézet a saját vágyait kutatja fel. Az utcán nem munkások tüntetnek, hanem diákok, elitegyetemisták, akik bármit meg tudnak maguknak fizetni - tette hozzá a 888 újságírója.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ