Cropped landscape
Belföld
Völner Pál: Az ellenzéknek az a legnagyobb büntetés, ami történt
2018-12-1420:35
A szerdai szavazáson a parlamentben elfogadták a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt is. A törvényről Völner Pál azt mondta: szakmailag egy kiérlelt és jó törvény született. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az ellenzéki képviselőkről elmondta, megpróbálnak olyan területeket találni, ahol hisztériát tudnak kelteni.
A szerdai botrányos parlamenti ülés kapcsán Völner Pál azt mondta: a kijevi parlament jutott eszébe az eseményekről. A kormány többsége kellő higgadtsággal tudta viselni ezt a fajta anarchista rohamot, ezáltal a Ház működőképességét meg tudták tartani.

Az ellenzékiek nemzetközi botrányt akartak ezzel kirobbantani, remélték, hogy mártír szerepben tetszeleghetnek majd, de ez nem így lett – tette hozzá.
Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára reagált arra is, hogy Kövér László szigorítaná a Házszabályokat.

Völner Pál hangsúlyozta, az ellenzék nagyon sok pontban megszegte ezeket a szabályokat, de számukra az a legnagyobb büntetés, ami történt. Ezeket a jeleneteket tanulmányozva, politikailag ebből nem lehet jól kijönni – emelte ki.

A szerdai szavazáson a parlamentben elfogadták a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt is. Trócsányi László igazságügyi miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: tudja, hogy kétharmados törvény, de bízik abban, hogy kompromisszumokkal lehet majd megoldást találni. 

Arra a kérdésre, hogyan sikerültek ezek a kompromisszumos megbeszélések, Völner Pál úgy reagált: ha az egész őszi jogalkotást veszem alapul, ide sorolható a gyülekezési törvény is, amely kapcsán ugyan folytattak egyeztetést más pártokkal, de az ellenzéken az látszik, hogy egyfajta licitben vannak. Talán a Jobbik még eljön ilyenfajta meghívókra, LMP-s képviselő is volt ott, de egyszer Tordai Bence is felbukkant. De az látszik, hogy például a DK vagy az MSZP a „minél rosszabb, annál jobb” taktikát választották – magyarázta. 
 
Az ellenzéknek valószínűleg nincsenek témái, ha megnézzük a kormányzat munkáját biztos nem hibátlan, de elmondható, hogy jó pályán áll az ország. Az ellenzék viszont megpróbál olyan területeket találni, ahol hisztériát lehet kelteni. 
A törvényről Völner Pál elmondta: szakmailag egy kiérlelt és jó törvény született. Az ezt körülvevő vádak pedig nem igazak. A jelenlegi közigazgatási bíróság tagjai alanyi jogon át tudnak jelentkezni ebbe a tervezetbe, tehát ugyanaz a bírói mag marad meg. Az ügyek száma azonban gyarapodni fog, hiszen minden közigazgatást érintő témában az új szervezet dönt majd. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ