Cropped landscape
Gazdaság
Javította idei növekedési várakozását a Kopint-Tárki
2018-12-1312:39
A Kopint-Tárki megemelte az idei növekedésre vonatkozó előrejelzését: a gazdasági növekedés idén 4,8 százalékos lehet Magyarországon, ami 0,2 százalékponttal magasabb a korábbi, októberi előrejelzésnél - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója az intézet csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A magyar gazdaság teljesítménye kimagasló volt a harmadik negyedévben az unión belül. Jövőre az ideinél valamivel alacsonyabb, 4,1 százalékos növekedést várnak, ami szintén magasabb az októberben jelzett 3,6 százaléknál. Az uniós pénzek beáramlása jövőre még jelentős lesz - mondta. Palócz Éva elmondta: a termelési oldalon az építőipar szerepe kiemelkedő a növekedésben, az iparé viszont a korábbinál lanyhább volt.
    
Az inflációs prognózis a korábban várt 3,0 százalékról 2,9 százalékra változott az idei évre, a jövő évit pedig az októberben várt 3,5 százalékról 3,4 százalékra módosították a kutató szakértői decemberben. Az infláció lassan emelkedik, de nincs erős árnyomás a gazdaságban - tette hozzá.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ