Cropped landscape
Gazdaság
A korábbi "pandakötvény" értékének dupláját bocsátja ki Magyarország hamarosan Kínában
2018-12-1311:50
A korábbi, úgynevezett pandakötvény értékének dupláját kínálja fel Magyarország a kínai belső piacon a napokon belül várható újabb kötvénykibocsátás során - értesült csütörtöki száma szerint a Magyar Idők.
Chu Furong, a Bank of China európai pénzpiaci intézményekért felelős ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, hogy a jövő héten kétmilliárd jüan értékben dob piacra kötvényt a magyar állam Kína belső kötvénypiacán. Ezzel hárommilliárd jüanra, napi árfolyamon nagyjából 123 milliárd forintra nőhet az ország kínai belpiaci kitettsége. 
    
A várható kibocsátás azt jelenti, hogy Magyarország kihasználja a teljes hárommilliárdos licencét, amelynek értelmében először tavaly nyáron tudott kibocsátóként megjelenni ezen a piacon. 
    
Kína csak nemrég nyitotta meg a belső piacát a külföldi kibocsátók előtt, azelőtt csak offshore értékesítésre nyújtottak lehetőséget. Azonban a pandakötvényeket kedvezőbb feltételekkel lehetett eladni, így jelentős volt a nemzetközi érdeklődés, ami végül a piacnyitáshoz vezetett. Mint Chu Furong a Magyar Időknek elmondta, mostanra már egyre közelebb kerülnek a hozamszintek. Ezzel - írta a lap -  egybevág, hogy a kormányzati álláspont szerint nincs egy esetleges újabb kibocsátás esetén preferált piacunk Kínában, mindig az aktuálisan jobb feltételeket választja forrásbevonáshoz az adósságkezelő. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ