Cover
Krónika
Razzia: Életfogytiglant kapott a sajószögedi gyilkos
2018-12-1121:04
Életfogytiglant kapott a sajószögedi gyilkos. A férfi 80 éves édesanyját ölte meg. Seprűvel verte, majd megkéselte az idős asszonyt. Az ECHO TV Razzia című műsorának stábja utánajárt a részleteknek.
Emberölés történt 2017. július 4-én Sajószögeden. A délutáni órákban az 56 éves S. Imre előzetes szóváltást követően meggyilkolta saját édesanyját. A férfi korábban már többször bántalmazta az idős asszonyt. A gyilkosság napján is ideiglenes távoltartás volt elrendelve a férfival szemben, mégis hazament édesanyjához részegen. A miskolci törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki.

A tárgyaláson elhangzott: a vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején alkoholt fogyasztott, emellett a férfi már több mint két évtizede haragos viszonyban állt az édesanyjával. A vádlott édesapja 2012-ben hunyt el, aki addig még ezt a viszonyt kordában tudta tartani.

Mint kiderült: a gyilkosságot fenyegetőzések és fizikai bántalmazások előzték meg. Egy 2016-os eset kapcsán kiderült: a férfi már ekkor is züllött, alkoholista életmódot folytatott, agresszívan viselkedett édesanyjával. A rendőrség ekkor ideiglenes távoltartást rendelt el, csak úgy mint a 2017. június 3-i eset után, amikor a vádlott édesanyját fojtogatta, egy alkalommal ököllel homlokon is vágta.

A vádlott a távoltartás ellenére 2017. július 4-én ittasan tért haza, ekkor végzett az édesanyjával. A védekezésre képtelen idős nőt verni kezdte, egy seprűnyéllel és egy fakaróval többször is lesújtott áldozatára. A vádlott ezután egy konyhakéssel leszúrta az idős asszonyt, aki később a kórházban elhunyt.

A miskolci törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte S. Imrét.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ