Cover
Belföld
Kell a megfelelő férfiminta a családba
2018-12-1108:43
A kisfiúknál és a kislányoknál is rendkívül fontos, hogy az apa által legyen egy megfelelő férfikép. A szakirodalom szerint az apák szeretete feltételhez kötött, nagyon fontos az apák jelenléte és az apák szava – hangzott el az ECHO TV Jó reggelt című műsorában. Ezúttal Vida Ágnes babapszichológus és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója mutatott rá arra, hogy az apák mennyire tudják meghatározni a gyermekek életét. 
Bedő Imre szerint sokan nem is gondolnák, mennyire fontos az apák szava a gyermekek számára, az apák mind a kisfiúknak, mind pedig a kislányoknak egyfajta mércét jelentenek. 

A Férfiak Klubja alapítója szerint már a kisgyerekekkel is nyíltan, őszintén kell beszélni, ha az apa az értékeit adja, akkor az sokkal többet épít a gyerekeken. 

Arra a kérdésre, hogy elvált szülők esetében, miként lehet „férfit nevelni a fiúból”, Vida Ágnes elmondta, fontos, hogy a szülők között megmaradjon a jó viszony, a gyerek szempontjából fontos, hogy rendszeresen találkozzanak, hogy az apa is beleszólhasson a gyereknevelésbe. 

Teljes beszélgetés: 

ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ