Cropped landscape
Gazdaság
Ellenzi az európai ügynökséget a magyar kormány
2018-12-0909:52
Magyarország továbbra is ellenzi – Svédországhoz hasonlóan – az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását, mert azzal a munkaügyi ellenőrzés kikerülne a tagállami hatáskörből – hangsúlyozta Bodó Sándor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács brüsszeli ülése után.
A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint azt hangsúlyozta, a magyar munkavállalók és munkáltatók érdekét is sértené, ha egy uniós intézmény a helyi sajátosságok, körülmények ismerete nélkül intézkedne a nemzeti hatásköröket felülbírálva. Az új ügynökség létrehozása további felesleges bürokráciát, zavaros, a tagállami kompetenciákat hátrányosan érintő állapotot teremtene.

Szintén aggályosnak tartja az államtitkár, hogy az ügynökség létrehozásáról még a májusi európai parlamenti választások előtt döntenének. Az intézmény hatásköre a nemzetközi közúti közlekedési ágazatban dolgozók ellenőrzésére is kiterjedne, ami veszélyeztetné a hazai cégek és munkavállalók érdekeit – tette hozzá Bodó Sándor.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ