Cropped landscape
Gazdaság
Ilyen növekedési ütemre a rendszerváltozás óta nem volt példa Magyarországon
2018-12-0621:22
A legutóbbi KSH-adatok szerint a vártnál is jobban, 5,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság a harmadik negyedévben. Ez az európai uniós átlag duplája. Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: a gazdasági növekedés éves szinten is megközelítheti az 5 százalékot, melyre a rendszerváltozás óta nem volt példa Magyarországon.
Szajlai Csaba kifejtette: a magyar gazdaság szerkezete kiegyensúlyozott mértékben növekszik és a belső motorok erősek.
Jó hír, hogy a mostani felfelé korrigált adatokban nem volt egy nagy szám az export teljesítménye, ennek ellenére nagyon szép a mutató. Köztudomásul a magyar gazdaság kivitel dominanciára épül. Ezzel együtt az export éves átlaga jó lesz
- fogalmazott. Hozzátette: látva a nagy beruházásokat, mint például a BMW vagy a Jaguar, melyekért a világon mindenhol letérdepelnek, biztosítják továbbra is a táptalajt a növekedésnek. Emellett ezek a nagy cégeink elképesztő ütemben fejlesztenek, tehát megvan a kellő háttere annak, hogy továbbra is maradjon az export dominancia.
Velkovics Vilmos műsorvezető azon felvetésére, miszerint az ellenzéki sajtó azzal érvel, hogy csak az uniós támogatások húzzák a magyar gazdaságot Szajlai Csaba elmondta: azt valóban senki sem vitatja, hogy jelentős tétel az uniós forrás.
Évente átlagosan a gazdasági teljesítmény negyvenezer milliárd forintnyi, ebből jó esetben az európai uniós források kétezer milliárd forintot tesznek ki
- emelte ki.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ