Cropped landscape
Gazdaság
Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a GVH a médiafúzió ügyében
2018-12-0618:00
Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány összefonódásra vonatkozó bejelentése alapján, miután a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a tranzakciót - közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel. 
A versenyhatóság közleményében felidézte: a kormány december 5-én közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást. 
    
A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát - közölte a versenyhatóság. 
    
A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az összefonódás nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítést azzal indokolta, közérdek fűződik a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához. Az alapítvány ezt a célt tűzte ki alapító okiratában, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani".

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ