Cropped landscape
Gazdaság
Rolek Ferenc: A munkaadók nem élnének vissza a túlórákkal
2018-12-0520:25
A vállalatok elenyésző részét érinti a túlóra idejének növelése, leginkább csak a nagy autóipari cégeket - jelentette ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének az alelnöke. Rolek Ferenc támogatja azt a kezdeményezést, hogy a túlóra mértékét a munka törvénykönyve ne általános szabályként határozza meg, hanem csak lehetőségként. Ez a munkavállalónak lehetőséget adna arra, hogy alkupozícióba kerüljön - tette hozzá.
Hónapról hónapra súlyosabb a munkaerőhiány Magyarországon, ebben a helyzetben pedig egyre kisebb a munkavállaló kiszolgáltatottsága - jelentette ki a szakszervezeti alelnök. Rolek Ferenc úgy látja, hogy ma már egy nagy cég sem engedheti magának, hogy kénye-kedve szerint bármit csináljon, hiszen ebben az esetben a munkavállalók egy része felmondana vagy beteget jelentene.
Több egyeztetés volt is volt a javaslattal kapcsolatban, napirendként megjelent a versenyszféra konzultációs fórumán, valamint a törvényt beterjesztő képviselőkkel is történt egyeztetés.
Úgy tűnik, mintha a szakszervezetek másképp értelmezték volna az egyeztetés végeredményét, illetve sokan azt szerették volna, ha a törvényből a 400 óra teljesen kikerül
- hangsúlyozta.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ