Cropped landscape
Tudomány
NASA-tudós: A földönkívüliek már jártak itt
2018-12-0511:47
Silvano P. Colombano, a NASA egyik tudósa nem kevesebbet állít, minthogy a földönkívüliek jártak már a Földön, annak pedig, hogy nem vettük észre őket, egészen prózai oka van - számol be a Daily Mail
A tudós szerint jártak már földönkívüliek a Földön, csak apró termetük miatt nem vettük észre őket - fejtette ki a lapnak Silvano P. Colombano. A földönkívüliek termete csak az egyik, a triviálisabb indok, a tudós szerint azzal is számolnunk kell, hogy a földönkívüli élet - a mienktől eltérően - nem szén alapú.
 
Colombano szerint a földönkívüliek jóval fejlettebbek nálunk, nyilván birtokukban van a csillagközi utazáshoz szükséges technológia, mindezek miatt újra kell gondolnunk azt az eszköztárat, amit eddig a földön kívüli élet kutatásához használtunk, vagyis mit, és hogyan keresünk.

Az sem biztos, hogy a földönkívüliek egyáltalán kapcsolatba akarnak lépni velünk, fejtette ki Colombano a SETI által is támogatott műhelybeszélgetésen. A már említett eltérő életfeltételeken túl azt is problémának találta, hogy a kutatásokban túlzottan az "emberi technológiához hasonló" jeleket próbálunk azonosítani egy másik bolygón, és mivel a földönkívüli élet egyáltalán nem ilyen, így nem csoda, ha nem találjuk meg.
 
Az is lehet, hogy a földönkívüliek emberi szemmel alig észrevehető, szuper intelligens lények - állítja a tudós.

Mindez azt is jelenti, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a földönkívüleikkel kapcsolatos elképzeléseinket, és a földönkívüleikkel kapcsolatos kutatásokat.

Origo.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ