Cropped landscape
Gazdaság
György László: Fontos a fenntartható gazdasági növekedés
2018-12-0520:23
Trianon óta nem állt gazdaságilag ilyen jól Magyarország – ezt mondta a Bankszövetség elnöke arra a hírre reagálva, hogy a KSH szerint még a várt magas szintnél is nagyobbat, 5,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. György László, gazdaságstratégiáért- és szabályozásért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: azt vizsgálják most, hogy ez a fejlődés hogyan tartható fenn a jövőben is.
György László elmondása szerint 3,5 és 4,5 százalék között alakulhat a magyar gazdaság növekedése az elkövetkező években.
Nagyon fontos, hogy az elmúlt öt évben végre úgy növekedett a gazdaság, hogy közben az államadósság és az ország külső tartozásállománya nem növekedett
- emelte ki.

Az államtitkár hozzátette: növekedett már a gazdaság korábban is hasonló ütemben, csak az együtt járt a háztartások és az állam eladósodásával. Ez ebben a formában nem volt fenntartható.

György László kifejtette: a fogyasztás is kisebb ütemben növekszik, mint a reálbérek és a gazdaság egésze. A reálbérek 8-10 százalékos ütemben növekednek ebben az évben, míg a fogyasztás 5 százalék alatti szinten növekszik.
Ha arra lesz szükség a gazdaság növekedéséhez, hogy többet és bátrabban fogyasszanak a magyarok, akkor legyen magyar áru- és szolgáltatásalap
- fogalmazott.

Tanítsunk Magyarországért

Hátrányos helyzetű gyermekek továbbtanulását szeretné elősegíteni a kormány a Tanítsunk Magyarországért program elindításával - jelentette be György László. A programban egyetemisták és középiskolások mentorálnának általános iskolásokat, eredményességüket pedig pénzzel honorálják. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ