Cropped landscape
Kultúra
Gyorgyevics Benedek:Titkon reméltük az új Néprajzi Múzeum győzelmét
2018-12-0420:49
Az új Néprajzi Múzeum nem pusztán állta a sarat, de minden más fejlesztő tervét legyőzte - tájékoztatta az ECHO TV Napi aktuális című műsorát Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója annak apropóján, hogy miután Európában a legjobb középületnek választották, elnyerte a Világ legjobb középületének járó díjat is a múzeum.
Az ikonikus épületnek járó elismerés történelmi léptékű Magyarország számára, ezzel kapcsolatban az innovációra irányuló figyelmet hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek.
A Városliget Zrt. vezérigazgatója Szabó Anett műsorvezető kérdésére válaszolva elmondta, arra számít, hogy bizonyos a civil szervezetek támadást indítanak a múzeum építési engedélye ellen, ugyanakkor – mint fogalmazott – nem pusztán a fizikai, hanem a jogi térben is építkezni kell.

A Liget Budapest Projekt körül a viták azonban mára elcsitultak, a 2018-as év már nem a konfliktusokról szólt, sokkal inkább az átadásokról – emlékeztetett Gyorgyevics a Vakok kertjére, a sportpályákra és a kutyás élményparkra.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ