Cropped landscape
Gazdaság
A szolgáltatásokra épül az energiaszektor jövője
2018-11-3008:30
Az okos szolgáltatások tíz éven belül az energiaszektor bevételeinek akár a negyedéért is felelhetnek - mondta Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a Világgazdaság konferenciáján.
A gazdasági napilap pénteki számában megjelent cikk szerint Sum János kiemelte, hogy átalakulóban van a szektor, sok változás tapasztalható például az elosztóhálózatok területén, megjelentek termelői oldalon a lakossági naperőművek, amelyek hamarosan tömeges jelenséggé válhatnak. Aktívabbá vált a hálózatmenedzselés, és a fogyasztók is aktivizálódnak, igényeik változásával egyre inkább szaporodnak az okostechnológiák. A szektor nyereségtermelő képessége egyre inkább a szolgáltatások felé tolódik el. A változásokat követve a vállalatnál olyan új technológiák felé is nyitottak, mint az e-mobilitás, az épületenergetika, és a különböző startupok támogatására pedig útjára indították a SmartFuture Lab projektjüket. 
    
Kis Csaba, az MVM Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a fogyasztói szokások megváltozásával egyre több energiára lesz igényük az európaiaknak és nem csak ez elektromos autók miatt. Ez a tendencia valamennyivel felkorbácsolhatja az energiaárakat Európában - olvasható a napilapban. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ