Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: Ukrajna a Nyugat öngyilkos merénylője
2018-11-2921:53
Petro Porosenko nagyjából annyira népszerű Ukrajnában, mint Emmanuel Macron Franciaországban. Az ukrán elnök jelen állás szerint a választások első fordulóján sem jutna tovább. A feltételezés, hogy a kercsi konfliktus ukrán provokáció eredménye, ebből a vetületből életszerűnek tűnik - hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában. Bayer Zsolt állandó vendégei, Boros Imre és Bogár László közgazdászok a téma kapcsán arról is beszéltek: Ukrajna könnyen a saját csapdájába eshet. 
A Nyugatnak jól jön Petro Porosenko, mivel tudati szinten az ukrán elnökkel ébresztgetik az orosz mumust - mondta Boros Imre, aki szerint emiatt próbálják hatalomban tartani az ukrán elnököt. 
Bogár László szerint az Egyesült Államok is benne van az ukrán-orosz konfliktusban. A szakember szerint ugyanis a hanyatló Amerika úgy próbálja magát életben tartani, miután mint világbirodalom nem képes globális kötelességeinek eleget tenni, hogy láthatóan szándékosan fokozza a káoszt. 
Ez a térség a köztes Európa, amely a mindenkori nagy keleti birodalom és a mindenkori nagy nyugati birodalom közé szorult. Ukrajna épp oly könnyen megsemmisülhet a birodalmak ütközetében, mint ahogyan megversenyeztetheti őket - mondta Bogár László. 
Bogár László szerint egy olyan ország, amelynek neve azt jelenti "határvidék", óvatosabbnak kellene lennie és jobb taktikai érzékkel kellene manővereznie. 
Bayer Zsolt úgy véli, az ukrán elit, az ukrán maffiából és azok ügynökeiből áll. 
 
Bogár László erre reagálva közölte: megpecsételődik annak az országnak a sorsa, ahol nincs elit. A közgazdász hozzátette: harmadik éve, minden évben kétszer annyi ember hal meg Ukrajnában, mint amennyi születik. A demográfusok szerint innen biztosan nincs visszatérés - jelezte Bogár László. 
 
A szakember arról is beszélt: Ukrajna esetében pontosan láthatjuk, hogyan zajlanak a hipermodern globális háborúk. Ezek már nem úgy mennek végbe, mint régen, hogy a birodalmak látványos hadi intézményei összecsapnak egymással, hanem saját magukat semmisítik meg. 
 
Bayer Zsolt felvetette: mi van akkor, ha az önfelszámolásban lévő Ukrajna egyszer csak bevezényel Beregszászra, igazi, klasszikus ukrán nácikat, akik a nyílt utcán koncolják fel a magyarokat. Akkor mit csinálunk? – tette fel a kérdést a műsorvezető. 
 
Boros Imre szerint ezt csak úgy lehet elhárítani, ha naprakészek vagyunk a minket érintő ukrán kérdésekben. Véleménye szerint másra nem nagyon számíthatunk.  

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ