Cover
Gazdaság
Kósa Lajos: A szövetkezeteknek élnie kell a modern gazdaság lehetőségeivel
2018-11-2713:10
Meg kell találni azokat a szabályozási formákat a szövetkezeteknél, amelyek élnek a modern gazdaság adta lehetőségekkel és feltételekkel, emellett nyitni tudnak újszerű ágazatok irányába is, például a startupok világa felé - mondta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke kedden a Hangya Szövetkezetek Együttműködésének rendezvényén, Budapesten.
Kósa Lajos a Hangya alapításának 120, újra alapításának 20 éves jubileumi rendezvényén kiemelte, ehhez a szabályozás megváltoztatása szükséges. A szövetkezeti modellnek mint gazdasági, társas vállalkozási formának nyitnia kellene az innovációs szektorok irányába. 

Gulyás Imre, a Hangya ügyvezető elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy örömteli feladat megemlékezni a magyar szövetkezeti mozgalom elindításáról. A magyar szövetkezés atyjának is nevezett gróf Károlyi Sándorról, az ő vidékmentő és gazdaságszervező tevékenységéről, és mások áldozatos munkájáról, akiknek köszönhetőn 1938-ra a Hangya Közép-Európa legnagyobb vállalatcsoportja lett.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ