Cropped landscape
Gazdaság
Kiemelkedően magas hozama van a Babakötvénynek
2018-11-2307:23
A Babakötvény sikerének hátterében az áll, hogy magas a kamata, ráadásul az állam még ki is egészíti a befizetéseket - jelentette ki Borbély László András az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese hozzátette: jelenleg a legmagasabb kamat 5,4% körül alakul, ez a tőkepiacon kiemelkedően magas hozamnak számít.
Az állam kiegészíti a befizetéseket, ennek a maximuma éves szinten hatezer forint, ezt a jövőben jó lenne emelni - mondta az elnökhelyettes.

Amikor megszületik valaki, akkor az állam 42 500 Ft életkezdési támogatást nyújt a gyermek részére. Ez az összeg a kincstárban kerül elhelyezésre automatikusan, viszont ahhoz, hogy babakötvénybe kerüljön, a szülőknek egyszer be kell jönnie a Magyar Államkincstár valamelyik irodájába, hogy ott megnyissa a Start számlát - hangsúlyozta Borbély László András.

Ha valaki csak bejön, és megnyitja a számlát, de később nem fizet be, akkor is lesz a gyermek 18 éves korára rajta 80 ezer forint. Legalább ennyit tegyen meg a szülő! - hívta fel rá a figyelmet.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ