Cover
Gazdaság
Visszakaphatják otthonaikat a devizahitelesek
2018-11-2207:17
Visszakaphatják otthonaik tulajdonjogát a bedőlt devizahitelesek. Egy törvényjavaslat értelmében a kormány rendkívül kedvező visszavásárlási feltételeket teremtene azoknak a korábban szorult helyzetbe került lakáshiteleseknek, akiken a Nemzeti Eszközkezelő segített a kilakoltatásuk elkerülése érdekében. A visszavásárlás joga a program rendszeresen fizető bérlőit illetné meg. A témában Nagy László Nándor, a Világgazdaság rovatvezetője volt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának vendége. 
A jogszabály szerint 2013-ban kezdte meg a Nemzeti Eszközkezelő a lakások megvásárlását, 36 ezer ingatlan megvételét engedélyezte a Nemzeti Eszközkezelő számára. Szerdán egy újabb jogszabály jelent meg, amely azt mondta ki, a mai naptól kezdve már nem fogadhat be új ingatlanokat az Eszközkezelő. 

A lakások visszavásárlásának áráról kormányrendelet fog majd dönteni. Amit már most a törvényjavaslat összegez, az az, hogy kamatmentesen tudják megvásárolni az ingatlanjukat, illetve az eddig befizetett bérleti díjakat beszámítják. A tulajdonszerzés illetékét szintén átvállalja majd az állam. 

A lakás ára egy összegben is kifizethető, illetve természetesen részletfizetésre is van lehetősége az adósoknak.  

Teljes beszélgetés:
Újabb segítséget jelenthet az egykori devizahiteleseknek is az törvényjavaslat, amely szerint visszakaphatják lakásukat a Nemzeti eszközkezelő program résztvevői – erről is beszélt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorának keddi adásában. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ