Cropped landscape
Gazdaság
Negyvenmilliárd forint a kezdő vállalkozóknak
2018-11-2208:14
Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a harminc év alatti fiatalok és a harminc év feletti álláskeresők, egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindítására – mondta Bodó Sándor.
A foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI tudósítása alapján közölte, a program segítségével nyolcezren találhatják meg számításukat önfoglalkoztatóként, ami érdemben növelheti a vállalkozási hajlandóságot Magyarországon.

Az államtitkár elmondta, az álláskeresők foglalkoztatási szintjének növelése érdekében indokolt a vállalkozói aktivitás ösztönzése, az új vállalkozások létrejöttének támogatása.

A program kerete 46 milliárd forint, ebből hatmilliárd forint támogatja a résztvevők képzését. A vállalkozások támogatására negyvenmilliárd forint áll rendelkezésre, ebből a harminc év felettiek által létrehozott cégek részére 13,35 milliárd forint, míg a fiatalok által létrehozottakra 26,65 milliárd forint.

E két pályázati lehetőség közel nyolcezer vállalkozás elindulását segítheti elő 2022-ig, amelyből 2627 vállalkozás a harminc év felettiek, 5236 vállalkozás pedig a harminc év alattiak körében jöhet létre.

Az első szakaszhoz kapcsolódó képzések megvalósítása várhatóan jövő tavasszal kezdődik meg, a konkrét támogatási igények benyújtására a képzések sikeres elvégzését és az üzleti tervek elfogadását követően, 2019 közepén nyílik meg a lehetőség.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ