Cropped landscape
Kultúra
Februárban jön a grandiózusabb Bud Spencer-mozi
2018-11-2208:27
Piedone nyomában címmel, Bud Spencer – valódi nevén Carlo Pedersoli – életművét, kivételes személyiségét bemutató magyar portréfilm készült. Király Levente rendező az ECHO TV Jó reggelt című műsorában elmondta, azért vágott bele a film készítésébe, mert Bud Spencert nagyobb kultusz övezi idehaza, mint Olaszországban, ezen kívül szerette volna bemutatni, hogy ki is volt valójában, hogyan élt a hétköznapokban. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a mostani 55 perces változatot februárban követi a mozikba kerülő, jóval hosszabb alkotás. 
Bud Spencert a családban földönkívülinek hívták, mert különleges személyiség volt, hat nyelven beszélt, zongorázott, orgonázott, gitáron és trombitán is játszott, úszó volt, vízilabdázó, olimpikon, ökölvívó, autóversenyző, három egyetemre járt, politikus volt, számos találmány is fűződik a nevéhez, az UNICEF nagykövete volt
– sorolta Király Levente. Hozzátette: egész életében jótékonykodott, segített egyebek között földrengéskárosultakon, de a jótékonykodása nem csak egyszer-egyszer nyilvánult meg, hanem végigkísérte az életét. 

A filmmel kapcsolatban Király Levente elmondta, minden megismerhető majd, ami a filmvászonról lemaradt, hogy Bud Spencer miként élte a hétköznapjait, színes történetekre is lehet számítani. Az alkotásban megszólalnak családtagok, barátok, egykori sportolótársak, színésztársak és természetesen Terence Hill is. 

A Piedone nyomában című portéfilmet pénteken mutatja be a köztelevízió, ugyanakkor Király Levente elmondta, februárban lesz egy hosszabb, 45 interjúalanyból álló mozifilm változat is. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ