Cropped landscape
Belföld
Angard: Nem normális, ami Európában folyik
2018-11-2121:57
Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: A migránskártyák. Az ECHO TV Angard című műsorában ezen kívül Márki-Zay Péter új formációjáról, a Gruevszki-ügyről és a budapesti aluljárók éjszakai lezárásának tervéről is vitáztak az ellenfelek. Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója és Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke. 
Meghívólevél mellé csatolt ösztönző eszköz – ezekkel a szavakkal jellemezte a migránskártyát G. Fodor Gábor, aki szerint felháborító, hogy míg az európai állampolgároknak szigorú vizsgálatokon kell átesniük egy egyszerű bankszámlanyitáshoz is, addig az illegális bevándorlók kontrollálatlanul költhetik az adófizetők pénzét saját céljaikra.

Závecz Tibor ezzel szöges ellentétben azt állította, a migránskártya egyfajta életkezdési lehetőség az Európába frissen települő bevándorlóknak. A Závecz Research alapító ügyvezetője szerint a kártyák ügye már korábban is az ENSZ napirendjére került és értetlenkedését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy miért aktuális ismét a téma.

Gajdics Ottó a kutatóintézet vezetőjének felvetésére azzal reagált, hogy a baloldalnak érdekében áll a migráció megszervezése. A Magyar Idők főszerkesztője ezzel kapcsolatban emlékeztetett a LIBE-bizottság korábbi tervére is, amely szerint kétmilliárd eurót kell biztosítani a migránsok számára. Az ötlet vérlázító, az Európai Unió tagállamait célba vevő iszlamista migránsok integrációja pedig nem lehetséges – tette hozzá Gajdics Ottó.
A műsorban Tóth Csaba a keresztény kultúra erősségét hozta fel érvként, szerinte ugyanis a migráció ellenére jelentős többségben vannak az európai értékek hívei a kontinensen. A nyugati civilizáció már nagyobb kihívásokkal is megbírkózott, mint a jelenlegi migránskrízis – jelentette ki a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ