Cropped landscape
Gazdaság
Német egyetemek vezetőivel tárgyalt az innovációs és technológiai miniszter
2018-11-2011:56
A baden-württembergi közlekedési miniszterrel és a tartomány meghatározó felsőoktatási intézményeinek vezetőivel egyeztetett az együttműködési lehetőségekről dél-németországi útján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-t.
A közlemény szerint Palkovics László Winfried Hermann közlekedési miniszterrel folytatott megbeszélésén felmerült, hogy a ZalaZone járműipari tesztpálya a tartományban gyártott, fejlesztett autópálya-forgalomirányitási rendszerek, valamint a külső elektromos hálózatról hajtott haszongépjárművek és a szükséges hálózati infrastruktúra tesztelésére is alkalmas lehet.

A két miniszter egyetértett abban, hogy a kormány és a főváros megállapodása alapján Budapesten tervezett csaknem 1000 milliárd forintos fejlesztés közlekedési elemeinek előkészítése, megvalósítása során érdemes lehet átvenni a Stuttgart21 közlekedési gigaprojekt tapasztalatait.

Palkovics László a kalsruhei egyetem vezetőivel a kutatási együttműködések bővítéséről és kettős diplomát nyújtó programok magyar intézményekkel közös indításáról tárgyalt. A tübingeni egyetem képviselőivel a mesterséges intelligencia, neurobiológiai, rákkutatási és quantum rendszerek, autonóm algoritmusok, új generációs hulladékkezelési és alternatív elektromos energia tárolási technológiák fejlesztésének lehetőségeiről egyeztetett a miniszter - olvasható a közleményben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ