Cropped landscape
Vélemény
Bayer Zsolt: Gruevszki bűne
2018-11-2006:26
A (volt) macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki Magyarországon nyújtott be menedékkérelmet. Ennek elbírálása folyamatban van. Ezt a teljesen normális ügymenetet a fékevesztett ellenzék és a szokás szerint bármiről bármit és bármikor összevissza hazudozó balliberális revolversajtó arra használja fel, hogy a legképtelenebb összeesküvés-elméletekkel álljon elő, és Orbán Viktort, valamint kormányát immáron azzal vádolja meg, hogy Putyin „csalta tőrbe” a Gruevszki-üggyel.
De nézzük a tényeket! Gruevszki a migránsválság kellős közepén, országa jobboldali vezetőjeként kerítést épített a görög határszakaszra, és bejelentette, hogy mindenáron feltartóztatja az inváziót.

Az akkor még éppen migránsimádatba ájult unióban és persze Soros köreiben Gruevszki (Orbán mellett) a legfőbb céltáblává vált. S ahogy ez ilyenkor lenni szokott, elindultak azok a folyamatok, amelyek a Gruevszki-kormány bukásához vezettek. A folyamatokat itt is a számolatlan mennyiségű pénzzel ellátott Soros-szervezetek (NGO-k) irányították.

A forgatókönyv ismerős: egy nyilvánosságra kerülő hangfelvétel (vagy hamisítvány, vagy sem), ezt követően erőszakos tüntetések (volt olyan Soros-szervezetek által szervezett és az ellenzék támogatta tüntetés, amelyben nyolc rendőr is meghalt). E tüntetéseket az albán kisebbség támogatásával szították, és a posztkomcsi ellenzék mindent megígért az albánoknak arra az esetre, ha hatalomra jut.

Az előre hozott választásokon ugyan Gruevszki pártja kapta a legtöbb szavazatot (győzött), ám nem tudott kormányt alakítani, így került mindenféle machinációk végeredményeképpen hatalomra Zoran Zaev, aki az albánok segítségével, valamint a Soros-féle NGO-k támogatásával és pénzével vergődött végre a kormányrúdhoz.

Immáron semmi akadálya nem volt, hogy az igazság és a korrupció elleni harc lovagjaiként nekilássanak a jobboldali politikusi gárda ellehetetlenítésének. Ehhez erős támogatást nyújtott a Soros kezébe került macedón média, továbbá a Soros-féle NGO-k nyomására felállított különleges ügyészség.

Majd hirtelen öt eljárást is indítottak Gruevszki ellen, míg Zaev ellen az összes eljárást megszüntették. Például azt, amelyben a vád szerint közel kétszázezer euró kenőpénzt fogadott el egy vállalkozótól még polgármester korában. Miközben Zaev ellen mindent megszüntettek, kétévnyi próbálkozás után Gruevszkit elítélték, valami Mercedes megvásárlásáért (röhej!).

Majd – és ezt már Gruevszki állítja! – többször is életveszélyesen megfenyegették, ami a 2016-os kampány, a fenyegetések, listázások és rendőrhalálok ismeretében nem tűnik életszerűtlen állításnak. Gruevszki ezután Magyarországra menekült, és menedékkérelmet nyújtott be. S hogy ez különleges esetnek számít-e?

Nos, akkor ismét a tények. Jelenleg Belgiumban tartózkodik és vár ügyének elbírálására Rafael Correa volt ecuadori államfő; szintén Belgium „vendége” Charles Puigdemont volt katalán elnök; Franciaországban nyújtott be menedékkérelmet a hazájában nem Mercedes-vásárlással, hanem kokaincsempészéssel megvádolt Sébastien Ajavon benini elnökjelölt és ellenzéki politikus – ügyének érdemi elbírálásáig Franciaország nem adja ki és nem nyilatkozik.

Franciaország ezenfelül politikai menedékjogot adott a Chilében jogerősen elítélt Ricardo Palmának, aki életfogytiglant (!) kapott, miután meggyilkolta Jaime Guzmánt. Isak Dar volt pakisztáni miniszter pedig Nagy-Britanniában nyújtott be menedékkérelmet és vár ügyének elbírálására.

Ennyit a Gruevszki-ügy „különlegességéről”, és persze arról, hogy egy Gyurcsány Ferenc nevű fekete öves gazember egy hete olyanokat írogat, miszerint Orbán egy „bűnözőt” bújtat, és hogy Orbán majd nem fog tudni elmenekülni.

Álmodik a nyomor… Amúgy pedig a legjobb, ha Gyurcsány befogja a száját, de tényleg, és örül, hogy szabadlábon beszélhet ostobaságokat.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ