Cover
Gazdaság
Nyugdíjszakértő: A nyugdíjkötvény rendkívül biztonságos
2018-11-1921:08
Az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában már bevált, jól működő gyakorlat az állam részvétele a nyugdíjpiacon - mondta el a Napi aktuálisban Farkas András nyugdíjszakértő.
Elsősorban az ötven év fölötti korosztály örülhet a nyugdíj-előtakarékossági kötvénynek, amelyet a kormány szeretne kibocsátani, hiszen az államkötvényekre garanciát az állam vállal. A konstrukció ezért kedvező lehet az idősebb generáció számára, amely már nem szeretne kockázatos befektetésekbe kezdeni. További vonzerőt jelenthet az is, hogy az Államkincstár ingyen vezeti a számlákat – ismertette Farkas András.
Az önkéntes nyugdíjpénztárak jól teljesítettek az elmúlt években, azonban a kevésbé kedvező adóelbírálás miatt a jövőben nehéz helyzetbe kerülhetnek. Ezzel párhuzamosan az állami kötvények erősödhetnek meg - fogalmazta meg előrejelzéseit Velkovics Vilmos felvetésére a nyugdíjszakértő.

Farkas András a műsorban az elöregedő társadalom jelenségéről is beszélt, hangsúlyozva, hogy a jövőben egyre kevesebb fiatalnak kell egyre több időskorút támogatnia, éppen ezért kiemelt fontosságú elkezdeni a megtakarítást a nyugdíjas évekre.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ