Cropped landscape
Gazdaság
A Moody's terítékén Magyarország
2018-11-1911:32
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa holnap tartja novemberi kamatmeghatározó ülését. Elemzők nem várnak változást sem az irányadó kamatokban, sem a nem konvencionális eszköztárban, mint ahogy az előző ülésen sem változtatott a kondíciókon a testület. A jegybanki alapkamat 0,9 százalék 2016. május 25. óta. Csütörtökön a keresetek szeptemberi alakulásáról, pénteken pedig a kiskereskedelem szeptemberi forgalmáról teszi közzé második becslését a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 
Ugyancsak pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody’s Investors Service, ebben az évben immár másodszor, és ezzel be is fejeződik hazánk idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata. Az idei első, júniusi időpontban a Moody’s nem vizsgálta érdemben a besorolásunkat, így nem jelentett be módosítást az osztályzatra, sem annak kilátására.
 
A nemzetközi hitelminősítő legutóbb 2016. november 4-én változtatott a magyar államadós-osztályzaton: akkor emelte vissza hazánkat a befektetési ajánlású kategóriába, az addigi „Ba1”-ről a jelenleg is érvényes, stabil kilátású „Baa3”-ra javítva a szuverén besorolását.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ