Kultúra
Nyílt nappal ünnepli 100. születésnapját a Hadtörténeti Intézet és Múzeum
2018-11-1407:19
Filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel, múzeumi kincskereső játékkal, megnyitott térképtárral, könyvtárral és más programokkal várja a látogatókat szombaton a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából.
A hadtörténeti múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szombaton a nyitvatartási időben - 9.00 és 19.00 óra között - az összes kiállítás, valamint a fegyvertár is ingyenesen tekinthető meg. A kedvezményes hadtörténeti könyvárusítás mellett a gyerekeket a szokásos játékkatona-festéssel, kézműves foglalkozásokkal, valamint hadtörténelmi totóval és múzeumi kincskeresővel várják a szervezők.
   
A születésnapi rendezvényen az intézmény többi része is bemutatkozik. Megnyitja kapuit a térképtár és a könyvtár, ahová 11.00, 13.00 és 15.00 órakor csoportvezetéssel juthatnak be az érdeklődők. A Hadtörténelmi Levéltár munkatársai a múzeum első világháborús kiállításának utolsó termében állnak a látogatók rendelkezésre. Itt először lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők a "Magyar katona áldozatvállalása a Nagy Háborúban" program keretében elkészült, 1 560 614 adatot tartalmazó veszteségi adatbázisban kutathassanak, az 1914-1918 között eltűnt, megsebesült és hadifogságba esett katonaősök után. A múzeum második világháborús kiállításában pedig az intézmény hadisírgondozó tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók.
   
A születésnaphoz kapcsolódóan este kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők.
   
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombati rendezvényének részletei megtalálhatók a www.militaria.hu, valamint a https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalon.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ