Cropped landscape
Gazdaság
Magyarország felkerült a világ autóipari exportőreinek TOP 20-as listájára
2018-11-1410:22
Magyarország gazdaságának zászlóshajója és gerincoszlopa az autóipar – hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután beszédet mondott az Automotive Logistics Közép és Kelet Európa 2018 Fórumon szerdán, Budapesten. A politikus egyértelmű sikernek nevezte, hogy Magyarország most először került be a világ autóexportjának 90 százalékát előállító húsz legnagyobb autóexportőr állam közé. 
Szijjártó Péter ismertetése szerint tavaly az autóipar több mint 8000 milliárd forintos termelési értéket tudott felmutatni. 
Látván a beruházásokat és a Magyarország iránti érdeklődés töretlen mivoltát, rövid időn belül a magyar autóipar termelési értéke éves összevetésben el fogja érni a 10 ezer milliárd forintot
– jelentette ki a tárcavezető. Hozzátette: az autóipar továbbra is a 4 százalékot meghaladó növekedési pálya fenntartásában továbbra is vállalni tudja a rendkívül fontos szerepét. 

Az export vonatkozásában is az autóipar játssza a vezető szerepet. A Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a világ autóipari exportőreinek TOP 20-as listájára most először Magyarország is felkerült. 
Húsz ország adja a világ adja a világ autóipari exportjának összesen 90 százalékát és Magyarország tagja lett ennek a TOP 20-as listának
 – jelentette be a politikus. 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ