Cropped landscape
Belföld
Több figyelem a hallássérülteknek
2018-11-1209:37
Magyarországon egymillió ember él valamilyen halláskárosodással. Ez egy komoly társadalmi probléma, amelyről keveset beszélünk - jelentette ki Király Nóra az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke hozzátette: erre szeretnék felhívni a figyelmet a december 1-jén megrendezendő jótékonysági vásáron, amelynek bevételét a Jel Alapítvány kapja meg. 
Király Nóra felhívta a figyelmet: komoly anyagi problémákkal küzdenek azok, akik között hallássérült van a családban. Hozzátette: a jeltolmácsolás hiánya is hatalmas gond, amely nagyon megnehezíti a kommunikációt. 

Ezen érvek alapján döntött úgy a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) egyeztetve más szervezetekkel, hogy idén a siket és nagyothalló gyermekeket és családjaikat szeretné támogatni. 

Király Nóra hozzátette: a december elsejére tervezett jótékonysági vásáron összegyűlt összeget a Jel Alapítvány kapja meg. A szervezet a jelnyelvi játszótér programjára fordítja majd a pénzt, amelynek lényege, hogy integrált fejlesztésen keresztül elterjesszék a jelnyelvet a siket és nagyothalló, valamint az ép hallású gyerekek körében.
 
Közölte: ez lesz a harmadik jótékonysági vásár. Az elsőnél másfél, második alkalommal kétmillió forint gyűlt össze. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ