Cropped landscape
Belföld
Nemzetpolitikai nagyhét kezdődött
2018-11-1220:48
A Magyar Diaszpóra Tanács november 15-én, a Magyar Állandó Értekezlet november 16-én tartja idei plenáris ülését Budapesten, november 18-án pedig november 18-ra Sepsiszentgyörgy ad otthont a székely nagygyűlésnek. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában Pánczél Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, nemzetpolitikai nagyhét vette kezdetét, amely egyebek között a székelyföldi autonómia melletti kiállásról szól.
Pánczél Károly felhívta rá a figyelmet, hogy 2010-ben új korszak kezdődött a nemzetpolitikában, az elmúlt nyolc év pedig bebizonyította, hogy a magyar kormány felelősséget visel a külhoni magyarságért.

A politikus kiemelte, a nemzetpolitikai nagyhét az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésével kezdődött.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon kérdésére, mennyire egységes az erdélyi politika az autonómia kérdésében, a nemzeti összetartozás bizottságának elnöke elmondta,
az erdélyi emberek egyetértenek és abban konszenzus van, hogy Trianonra az igazi válasz az autonómia.
Pánczél Károly az autonómiát a magyarság fennmaradása, a társadalmi béke és a prosperitás zálogának nevezte. Hozzátette: a normális európai jövőben egy legitim és jogos követelés az autonómia, ami a többségi államnak is az érdeke.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ