Cropped landscape
Belföld
Nem kétharmados, hanem négyötödös kereszténydemokrata győzelem született
2018-11-0820:37
Az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber az, aki ki tudja békíteni a liberális és konzervatív néppártiakat. Mráz Ágoston Sámuel szerint a bajor politikus nem Magyarország ellensége, nem is a legelkötelezettebb kereszténydemokrata, ugyanakkor magyar szemmel nézve lehetőségek közül a legjobb választás. A Nézőpont Csoport vezérigazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy vélte, azok, akik a Fidesz kizárását követelték az Európai Néppártból, súlyos vereséget szenvedtek. 
Mráz Ágoston Sámuel szerint nagy győzelmet aratott a kereszténydemokrata szárny azzal, hogy Weber lett a néppárti csúcsjelölt, ugyanakkor – idézve Orbán Viktor miniszterelnök szavait – a visszafogottság sosem árt, mert nem választották meg az Európai Bizottság elnökét, hanem a következő néhány hétre választottak csúcsjelöltet.
Magyarországnak is vannak negatív tapasztalatai Manfred Weberről, de ahogy Európában lenni szokott, ő a kompromisszumok közül a jobbik fajta
– tette hozzá az elemző.
A másik néppárti jelölt, Alexander Stubb arra építette a kampányát, hogy Orbán Viktort el kell távolítani, a Fideszt pedig ki kell zárni a Néppártból.
Más mondanivalója nem is nagyon volt, ez az ő szellemi sivárságát és kudarcát is bizonyítja. Súlyos vereséget szenvedett
– tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel. Úgy fogalmazott, akinek nem tetszik a kétharmad, annak itt a csattanós válasz, hogy itt most négyötödös, egyértelmű döntés született.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ