Cropped landscape
Gazdaság
Mészáros Melinda: Ragaszkodnak a szakszervezetek bizonyos juttatásokhoz
2018-11-0621:01
Eredményesnek tartja a szakszervezetek keddi tüntetését a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában kifejtette: bár megrekedtek a tárgyalások a munkaadók, munkavállalók és a kormány között a béren kívüli juttatásokról, azonban vannak a cafeteriának olyan elemei, amelyek kivezethetők a rendszerből. 
A béren kívüli juttatások kedvezményes adózásának visszaállítását követelték szakszervezetek kedden, Budapesten. A szervezők petícióval fordultak Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez, amelyben azt kérték, hogy "saját eszközeivel segítse elő a szakszervezeti konföderáció törekvéseinek teljesülését a béren kívüli juttatások vonatkozásában" . 
Nagyon eredményesnek tartja a mai tüntetést, amelyre a béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások megrekedése miatt volt szükség – mondta Mészáros Melinda Szabó Anett kérdésére reagálva. 

Kifejtette: abban egyetértenek a kormányzattal, hogy megvizsgálják a béren kívüli juttatások rendszerét és fokozatosan kivezessenek bizonyos elemeket. Ugyanakkor 3 csoportba sorolta azokat az elemeket, amelyeket szeretnének megtartani. Ezek a családtámogatási rendszerekhez kapcsolódó béren kívüli juttatások, a lakhatást és mobilitást segítő támogatások, illetve a hosszútávú öngondoskodást segítő támogatások. 

A Liga Szakszervezetek elnöke jelezte: a probléma abból adódik, hogy a munkaadók nincsenek abban a helyzetben, hogy fel tudják bruttósítani a teljes munkabéren kívüli juttatás összegét. 
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ