Cover
Krónika
Makai Viktóra a Run Away! Fuss el! sajtókampányról
2018-11-0607:58
Erőszakellenes kampány indult Makai Viktória ultrafutó saját blogjában Run away! néven. A sportolónőt október közepén edzés közben támadta meg és próbálta megerőszakolni egy férfi budapesti otthona közelében. A kétgyermekes édesanyát férje mentette meg. Makai Viktória az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának keddi adásában kiemelte, a kampány célja a prevenció, a figyelemfelhívás, ezt a célt szolgálják a sokkoló fotók is, hogy mással ne történhessen hasonló. 
Makai Viktória szavai szerint a támadás az egész családját mélyen megrázta, traumaként éli meg a történteket a férje is és a lelki sebek egy ilyen szörnyű eset után csak nagyon nehezen gyógyulnak.  

A hétszeres magyar bajnok elmondta, a támadás óta nagyon sok üzenet futott be hozzá, s azt tapasztalta, hogy sok nőt ért atrocitás amiatt, mert nő. 
A Run away nevű kampány konkrét üzenetet nem tartalmaz, mert annyira különbüzőek az esetek, hogy mindenkinek saját magának, a saját élethelyzetére kell megtalálnia azokat a megoldásokat, amelyek számára biztonságot nyújtanak
– mondta el az ultrafutó. 
 
A futással kapcsolatban Makai Viktória kiemelte, számára a futás nemcsak sport, hanem rekreáció, terápia, de most az a kettősség van benne, hogy azáltal gyógyul, ami a trauma színtere volt. 
 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ