Cover
Kultúra
Baán László: Most lettünk XXI. századi múzeum
2018-10-3120:44
Szerdától látogathatja a nagyközönség is a felújított Szépművészeti Múzeumot, amelyet kedden adott át Orbán Viktor. A rekonstrukcióról, valamint a célokról, küldetésről beszélt Baán László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A múzeum főigazgatója kijelentette: a küldetés ugyanaz, csakhogy ezt hogyan csináljuk, az változik korról korra. 
Tíz milliárd forintból az épület mintegy negyven százaléka újult meg. A Liget Budapest projekt keretében zajló munkálatok befejeztével a múzeum kiállítóterei 2000 négyzetméterrel bővültek.

Korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a kiállító- közönségforgalmi terek egy részét, valamint korszerű restaurátor- és raktárműhelyeket alakítottak ki. Akadálymentessé tették az épületbe jutást. Orbán Viktor szerint az épület átadása egyben egy korszak szimbolikus lezárását is jelenti.

3,5 év, ami a múzeum leghosszabb rekonstrukciós időszaka volt, sikerült végre olyan helyeket is felújítani, mint például a Román Csarnok, ami 1944 óta zárva volt - tekintett vissza a felújításra Baán László. 

Kiemelte: 
a küldetés ugyanaz, csakhogy ezt hogyan csináljuk ez változik korról korra. 
 A legfontosabb az, hogy sok minden visszakerült a közönséghez. Az a lényeg, hogy őket elérjük és kiszolgáljuk - hangsúlyozta.

Az, hogy XXI. századi múzeum legyünk, azt most teremtettük meg száz százalékosan
- emelte ki. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ