Cover
Belföld
Razzia: Veszélyben vannak személyes adataink
2018-10-3020:57
Veszélyben vannak személyes adataink, ugyanis csalók próbálják megszerezni jelszavainkat. Az ECHO TV Razzia című műsorában az adathalászok elleni küzdelmet tárták fel. Az adathalászat célja elsősorban a pénzszerzés mondta el a műsorban az adatbiztonsági szakértő.
Napjainkban már szinte mindenkinek ott a kezében az okostelefon, állandó internet kapcsolat, online vagyunk szinte mindig. Amilyen hasznosak olyan veszélyesek is. A csalók és hackerek ott leselkednek ránk minden sarkon, pontosabban minden Facebook-belépésnél, vagy bármikor, amikor személyes adatainkat vagy jelszavunkat gépeljük be. 

Az adathalászat egy általános fogalom arról: valahogy rávegyek a felhasználót arra, hogy ki adja adatait - magyarázta Bencsáth Boldizsár adatbiztonsági szakértő. Hozzátette, az adathalászat célja a pénzszerzés. 
 
Egy kis odafigyeléssel és körültekintéssel megelőzhető ezeknek az adathalász támadásoknak a többsége. Legtöbb személyes információnk bizony nem a Facebook-ra való, mert ezekkel könnyebb visszaélni, mint gondolnánk. Amennyiben nem vagyunk biztosak egy levél vagy hívás hitelességében akkor bátran keressük meg az adott céget, személyt vagy hivatalt, ők majd felvilágosítást adnak, hogy az adott keresés valós vagy csalókkal van dolgunk. Legyünk kicsit gyanakvóbbak és óvatosabbak! 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ