Cover
Gazdaság
Mától lehet pályázni az Otthon melege programra
2018-10-2908:30
Már mától elérhetők online azok az útmutatók, amelyek segítségével pályázni lehet az Otthon melege programra. A pályázatot november 5. és 19. között lehet benyújtani, régiónként eltérő időben - 4-4 órás időintervallumban - az ügyfélkapun keresztül - mondta az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  fenntarthatóságért felelős államtitkára. 
A mostani pályázaton hűtőgépre, mosógépre és fagyasztóra pályázhat a lakosság – közölte az államtitkár. Felhívta a figyelmet rá, hogy háztartási gép cserére van lehetőség. 
 
A kormány idén kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez – közölte. Ez nagyjából 89 ezer háztartás számára jelent segítséget – tette hozzá. 
 
Az Otthon melege program eddig több mint 200 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá, mintegy 30 milliárd forint támogatással. A korszerűsítéseknek évente 260-270 millió kilowattóra lakossági energia-megtakarítás köszönhető, amely nagyjából 95 ezer háztartás éves elektromos energiafogyasztása – fejtette ki. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ