Cropped landscape
Vélemény
Gajdics Ottó: A magyar európaiak
2018-10-2711:43
Az Európai Egyesült Államok hívei az önálló nemzetállamok felszámolására törekednek. A birodalmi gondolkodásmód legfőbb érve az önrendelkezés felszámolása mellett számító és pőrén anyagias. Arról szól ugyanis, hogy a nagy, összefüggő gazdasági egységek versenyképesebbek a globális érdekharc küzdőterein, mint a jelenlegi szétaprózott rendszer.
Ezért szerintük megéri lemondani minden országban az évezredes tradíciókról, a kontinens sokszínűségét biztosító egyediségről, különbözőségekről, érdemes feladni a nemzeti karaktert létrehozó értékrendet, a keresztény gyökerű kultúrát. Majd az európaiság kárpótol bennünket az így keletkezett veszteségért.

De van egy másik, sunyi és alattomos érvük is. Folyamatosan utalgatnak arra, hogy az etnikai alapú identitás, a nemzeti alapú önmeghatározás az okozója minden XX. századi kataklizmának, a világháborúknak, a népirtásoknak. Szerintük ugyanis egy nemzet csak egy másik nemzet kárára tudja megfogalmazni az önazonosságát. Így lesz az ő szemükben minden patrióta előbb nacionalista, soviniszta, aztán náci, fasiszta, idegengyűlölő, vagyis Európából kitaszítandó pária.

Ezzel szemben a szabad, erős nemzetállamok szövetségének, az egyenrangú félként kötött, kölcsönösen előnyös szerződéseken ­alapuló Euró­pai Unió hívei szemernyivel sem hajlandók többet feladni nemzeti önrendelkezésükből, mint ami a kölcsönös előnyökhöz és a kívánt egyenrangúsághoz szükséges. Nemcsak hogy nem mondanak le tradícióikról, értékrendjükről, hanem leginkább abban segítik egymást, hogy erősíteni tudják nemzeti karakterüket, össze tudják adni, meg tudják többszörözni az abban rejlő gazdasági és társadalmi erejüket.

Nem igaz ugyanis, hogy csak a másik kárára lehet a nemzeti identitást meghatározni. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott október ­23-án, „Európát nem az öntudatos nemzetek, hanem a birodalomépítési vágyak vitték tévutakra. A birodalomépítési kísérletek és kísérletezők felelősek a XX. századi szörnyű háborúkért, a tengernyi szenvedésért és a virágzó Európa többszöri feldúlásáért.”

Magyarországon a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció bevallottan, a többi ellenzéki párt beletörődötten az Európai Egyesült Államok birodalmi gondolatának az elkötelezettje. Ha politiku­saik véletlenül szájukra veszik a nemzet, a haza, a szülőföld, az anyanyelv szavakat, azok úgy hullanak ki vicsorgó fogaik közül, mint undorító varangyok. Így hallgassuk Gyurcsányék legújabb ámokfutását a határon túli magyarok szavazati jogáról, akkor megértjük, miért akarják kizárni szegény kárpátaljai és vajdasági testvéreinket a jövő évi euró­pai parlamenti választásokból.
Eszement nemzetellenes felindultságukban az sem érdekli őket, hogy maga az Európai Unió kezdeményezte a kettős állampolgárok bevonását a szavazásba. Az önmagukat európai magyarnak nevező öngyűlölők bárhol, bármikor képesek rárontani nemzettársaikra, miközben álszent könnyeket hullatnak a szolidaritás hiánya miatt, ha illegális bevándorlók sehonna(n)i tömegeiről van szó.

Mi, magyar európaiak soha nem fogjuk őket megérteni, soha nem akarjuk őket a hazáról szóló döntések közelében látni. Ezek a pitiáner árulók hatalmas erőkhöz törleszkednek, és közösen fenekednek ellenünk. Az, hogy őket odajuttattuk a belpolitikai küzdelmek során, ahová valók, csak a kezdet. Most az európai harcmezőn kell legyőzni őket, ahol jelentős túlerőben vannak. Nyálas szolgálatukért cserébe nyilvánvalóan azt várják, hogy amennyiben a birodalmiak kerekednek felül, visszakapják tőlük elveszített hatalmukat is fölöttünk, ők lesznek majd nyakunkon a tartományi helytartók.

Májusban mindenkire szükség lesz, hogy ezt megakadályozhassuk.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ