Cropped landscape
Gazdaság
Trencsán Erika: Kétgyermekes családok is igényelhetik majd a CSOK-ot
2018-10-2607:22
Változik a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, erről Gulyás Gergely beszélt a csütörtöki Kormányinfón. Trencsán Erika, a Bankráció ügyvezetője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta, hogy melyek a legfontosabb változások CSOK kapcsán.
Trencsán Erika kiemelte: a CSOK támogatási rendszernek több eleme van, egy kamattámogatott kölcsönrész és egy vissza nem térítendő támogatás.
Az új lakásokra vonatkozóan jelenleg is hatályban van a 10 millió kamattámogatott hitel és 10 millió vissza nem térítendő támogatás legalább három gyermek esetén
- fogalmazott. Hangsúlyozta: kifejezetten új lakások építésére és vásárlására, illetve legalább egy lakószobával való bővítésre vonatkozik ez a támogatási forma. Felújításra továbbra sem lehet használni.

Az ügyvezető elmondta: ennek a rendszernek a tervezete van napirenden, hogy a jövőben kétgyermekes családok esetén is lehessen igényelni a tízmillió forintos kamattámogatott hitelt.
Három vagy több gyermek esetén pedig 10 millióról 15 millióra fog emelkedni a kamattámogatott hitel. Fontos, hogy kamattámogatott kölcsönről van szó, tehát ez egy visszafizetendő hiteltípus
- emelte ki.

Trencsán Erika hozzátette: a lakástakarékok állami támogatásának megszűnésével felszabadult pénztömeg kerül átcsoportosításra erre a típusú kamattámogatott kölcsönformára.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ