Cover
Belföld
Egységes rendszerbe kötnék a biztonsági kamerákat
2018-10-2507:34
Először a fővárosban, majd országosan is egy hálózatba rendeznék a térfigyelő kamerák felvételeit. A törvénymódosító javaslat célja, hogy könnyebben megelőzzék és felderítsék a terrorcselekményeket, de akár még a bliccelők is könnyebben megüthetik a bokájukat. Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában beszélt ennek fontosságáról Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő.
Budapest belvárosában például a Blaha Lujza térnél rengeteg térfigyelő kamerával lehet találkozni, de a budai részeken már kevesebb van. Kisebb városokban elenyésző a kamerák száma, főtereken, buszpályaudvarokon lehetnek, illetve olyan helyeken, ahol bűncselekményekre számítanak - mondta Georg Spöttle a kamerák elhelyezésével kapcsolatban.

Az új törvényjavaslathoz az is hozzátartozik, hogy ezentúl az adatokat hosszabb ideig fogják tárolni, hiszen az eddigi 3 nap kevésnek bizonyult. Előfordulhat, hogy egy nyomozás csak két hét múlva jut el az adott helyszínre, azonban a felvételeket már nem tudják visszanézni, ez nehezíti a rendőrség munkáját. 

A kamerák segítségével országosan meg lehet figyelni egy elkövetőt. Egy autó lopás esetében például vidékről Budapestig meg tudták figyelni a tolvaj útját, így rövid időn belül elkapta a rendőrség  - magyarázta a biztonságpolitikai szakértő. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ