Cover
Kultúra
Nemzetközi gyermekirodalmi díjra jelölték Csukás Istvánt
2018-10-2409:05
Csukás István napjainkban is több színházi darabon dolgozik. A 82 éves Kossuth-díjas író, költő az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta, egyrészt azért csinálja, mert jól esik neki, másrészt mert hívják.
Csukás István elárulta az Újszínházban már javában zajlanak a próbák és bízik benne, hogy egy olyan karaktert visznek színre, aki közkedvelt, vagyis a Nagy Ho-ho-ho horgászt. 

A Nagy Ho-ho-ho horgász télen-nyáron című színdarab, a névadó szereplő életéről szól. Nagy vidámsággal, nagy örömök között állítottuk színpadra – magyarázta a Kossuth-díjas író, költő. 

A meséhez hasonlóan két főszereplő lesz, a nagy horgász Vincze József, a fő kukac pedig Papp Csaba lesz. A próbákat tekintve nagyon jó párosnak ígérkezik – tette hozzá. 

Csukás István kitért arra is, hogy Svédországban nemzetközi díjra jelölték. 
Ebben az a jó, hogy már maga a jelölés is megtiszteltetés
- mondta. Hozzátette, az már az Isten dolga vagy az ő dolguk, hogy megkapom-e vagy nem. 

Csukás Istvánnak köszönhetjük, a Süsü, a sárkányt, a Pom pom meséket és Gombóc Artúrt is. Ezekről a karakterekről elmondta, mindegyiknek megvan a maga története. Kiemelte, hogy rengeteg mindent hoz a saját gyerekkorából, mint például a fagylaltos nevét, a Bagamérit. 

Azt el is árulta lesz folytatása a Süsü, a sárkánynak. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ