Cropped landscape
Belföld
Ami a kommunistákat bosszantja, az tetszik Kovács Ákosnak
2018-10-2307:59
Sosem szerette sem a kommunistákat, sem pedig azok szellemi utódjait. A liberális véleményterrorral ellentétben büszke magyarságára, a hazafiságra, pont azokra az érzelmekre, amelyek évszázadokig természetesnek számítottak és meghatározták a magyar kultúrát, a magyar művészeteket. Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes az az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának október 23-i adásában úgy vélte, sajnálatos, hogy még mindig nincs meg a valódi konszenzus a forradalommal és a szabadságharccal kapcsolatban, pedig lenne igény az igazi emlékezetkultúra kialakítására.
Kovács Ákos szerint, ha lassan is, de „becsorog” a helyére szent forradalmunk akár a történelem által, akár a művészek, vagy televíziós műsorok által. Hozzátette: évszázadokon keresztül a hazafiság, a szerelem, a szakrális tematika adta a művészetek alapját.

Arra a felvetésre, hogy ez beillik-e lázadásnak, Kovács Ákos kifejtette, a liberális uralom van a kultúra minden területén, s ma a lázadás azt jelenti, ha valaki konzervatív.
Azok a politikai erők, akik ma konzervatívnak nevezik magukat picit később lettek konzervatívok, mint én. Mit hoztam magammal a gyerekkoromból, Azt, hogy nem szeretjük a kommunistákat, de nem lehet róla beszélni. Egyféle narratívát mondtam, kölyökkoromban is azt mondtam, ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik, ez máig így van. A kommunisták szellemi utódjairól is beszélek
– tette hozzá.

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ