Cropped landscape
Sport
Márquez ötödször világbajnok a MotoGP-ben
2018-10-2112:22
Világbajnokot avattak a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában. Márquez stílusosan, a Japánban elért győzelemmel szerezte meg pályafutása ötödik MotoGP vb címét. 
Rendkívül izgalmas csatát hozott a MotoGP japán futama. A rajt után az élről induló Andrea Dovizioso megtartotta első helyét, a hatodik helyről startoló Marc Márquez pedig azonnal megkezdte a felzárkózást. 11 körrel a verseny vége előtt aztán utolérte Doviziosót, sőt meg is tudta előzni. Ezek után igazi adok-kapok alakult ki a két világbajnoki aspiráns között, hol az olasz, hol a spanyol volt elöl. Két körrel a vége előtt viszont jött a dráma és minden eldőlt. A nagy igyekezetben Dovizioso elesett. Márqueznek innentől csak annyi volt a dolga, hogy talpon maradjon. Ezt meg is tette, így megszerezte ötödik királykategóriás vb címét. 
Nagyon-nagyon jól érzem magam. Az aragóni verseny után már éreztem, hogy idén is megnyerhetem a világbajnokságot. Aminek külön örülök, az az, hogy az első adandó alkalommal sikerült behúznom a címet
- mondta a spanyol.
 
Bár a legnagyobb kérdés már eldőlt, a MotoGP-ben nincs megállás, jövő héten Ausztráliában, Philip Islanden rendeznek versenyt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ