Cropped landscape
Vélemény
Gajdics Ottó: A biztonság
2018-10-1906:04
A balliberális mantra szerint Magyarországon nem lehet élni, itt minden rossz, semmi nem működik, innen elmenekül mindenki. Az utolsó oltsa le a villanyt.
Ehhez képest az derült ki egy turizmussal foglalkozó konferencián a minap, hogy ez az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat, egyre többen kíváncsiak hazánkra, tódulnak az idelátogatók szerte a világból. Vagyis miközben a magyarok állítólag elmenekülnek, más nációk tagjai arra vágynak, hogy idejöhessenek.

Mielőtt elkezdenénk az ellentmondás okait kutatni, mondjuk ki bátran, a balliberális megmondóemberek most sem bontják ki az igazság minden részletét.

Mert nyilván nem álomfoglalkozás ma ellenzéki politikusnak, kormányellenes értelmiséginek vagy Orbán-fóbiás publicistának lenni. Köreikben nyilván nem ritka a kezelhetetlen fejfájás, a leküzdhetetlen undor és a folyamatos elvágyódás. Ám eleve kudarcra ítélt vállalkozás, amikor rossz közérzetüket megpróbálják ráerőltetni az egész társadalomra.

Mert bár sziporkázó panaszkultúrát hordunk magunkban a Kádár-rendszer örökségeként, azt is megtanultuk a ’90 után eltelt időszakban, hogy sokkal kifizetődőbb, ha időnként a szemünknek hiszünk, nem a balliberális agymosók próbálkozásainak.

Világos az is, hogy az élet itt sem fenékig tejfel, nincs kolbászból a kerítés, nem vehet mindenki egyformán a bőség kosarából, szóval van feladat bőven, ha nyugatra kacsintgató vágyainkkal egy szintre akarjuk hozni keletről örökölt lehetőségeinket. Mi akkor a vonzó a létező szocializmus reménytelenségét, kilátástalanságát nagy nehezen levetkőző Magyarországban?

A fejét éppen felemelő társadalom heroikus küzdelmének látványán túl nyilvánvalóan az a biztonság, amit Európa és a világ több országában épp most veszítenek el.

A biztonság és annak érzete köztudottan nem azonos. Ezért nagyon fontos, amit Terdik Tamás budapesti rendőr-főkapitány mondott lapunknak, aki szerint fővárosunk a legbiztonságosabb az Európai Unió­ban. És nem csak a statisztikák adatai alapján, hanem az állampolgárok visszajelzései is arról adnak számot, hogy mind az itt lakók, mind a munkába, iskolába ide járó százezrek biztonságban érzik magukat.

És mielőtt a hivatásos közérzetrombolók cinikusan sorolni kezdenék a legfrissebb híreket erőszaktevőkről, rablókról és egyéb anyaszomorítókról, szögezzük le: sem egy ekkora város, sem az ország nem tudja kivetni magából száz százalékban a bűnözést.

De a jelenlegi kormány legalább mindent megtesz annak érdekében, hogy megfékezze azokat, akik emberi jogokra, homályos szolidaritásra hivatkozva, az illegális migráción keresztül egyenesen importálni szeretnék a világ minden tájáról a potenciális elkövetőket.

A biztonsággal kéz a kézben jár a bizalom. Mennyivel másképp fest az emberek szemében a rendőregyenruha, ha viselője a haza határát védi, drogdílert vagy elvetemült gyilkost fog el, mintha ünneplő tömeget kardlapoz és békés tüntető szemét lövi ki!

Az ebből semmit nem értő károgók most a hajléktalantörvény végrehajtásában vállalt szerepük miatt próbálják a rendőrökbe vetett – nagy nehezen visszaszerzett – bizalmat rombolni. Egyáltalán nem zavarja a csahos bandát, hogy a hajléktalanokat egyáltalán nem vegzálja, nem bántja a hatóság, hanem épp ellenkezőleg, az életüket igyekszik megmenteni, jobbá, biztonságosabbá tenni.

Ez pedig alkalomadtán átmeneti jogkorlátozással is járhat. Ezért nyugodtan szóljunk rá a környezetünkben sivalkodó emberjogi fundamentalistákra, korlátozzák másokat nem irritáló, a velük egyet nem értők jogait nem korlátozó mértékűre tevékenységüket.

Mert fontosak az illegális bevándorlók, a hajléktalanok, sőt még a bűnözők jogai is, de semmi nem fontosabb az ország, a haza, a magyarok – köztük a hajléktalanok – biztonságánál.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ